Saturday, 31 December 2011

SI JANTUNG HATI !

10:30 pm / 31.12.2011 - Abby <3 Aby . haha . nickname ktorg same taww . pewwitt ! jodoh nyh . HAHA . :p . nme jehh same . jantina tak sme okey . hee . dye booy aku girl . tuh yg DUA HATI jadi SATU ;)

boyfiee aku !

akuu sayang dye sangatsangatsangatsangat ! aku takbole hidup tanpa dye :'( . #cehh . jiwang kan ? tahu . haha . aku dgn dye penah couple dulu . bulan 3 tahun 2011 . aku dahh lupe tarikhnye bpe . hahaha . then ktorg putus hujung bulan 3 . dah tak serasi kott . now kami sambung balek hubungan yg dahh lme terputus . hee :) . aku harapp kaly nyh relationship ktorg kekal smpay hujung nyawa . AMIN3 ! haha . berangan kann ? =.=

ARIF ASYRAF ! tuh lahh nme dye . sedap kan . cam orangnye . haha . kidding lahh ! haihh :p . jarang jumpe dye nyh . sebab dye stay kat hostel skola dye uhh . urmm naseb lah kann . nak buad cam nee . redha jehh :'( . aku terpakse tahan rindu walaupun nak menangis time rindu sangatsangat kat dye .

dy romantik and sweet sangat . suke time dating dgn dye . romantik gila doe cara dye layan aku . smpay termimpi mimpi aku kat dye . haha .


aku suka gilaa gamba nyh ! suka sangatsangat ! cair hati aku tgk dye pkay baju melayu . hehe ;) teringin sgt nak tgk dye pkay baju melayu bile date dgn aku . haha . untung sgt kan dapat cm tuhh . hehehe . dye nyh ramai friend girl kat fesbuk . lawa lawa uhh ! hishh ! geram sgtt2 :( okeyy fine ! aku gaku , aku CEMBURU ! cemburu sgt2 . nak buad cam ne . dahh aku sayang dye . urmm . 

karangan dah aku story pasal dye . haha . karangan SPM aku punn tak panjang cengini . hoho .

aku dah ta tahu dahh nk cte ape lagi pasal pakwe kesayangan aku nyh .hehe . cukup lahh tuhh .tahun depan aku story lagi pasal dye . kbai ~

sayangg kau bie ! jangan tinggalkann  aku taw ! nty aku nangis 1 bulan 3 hari . kluang banjir sape nk bertanggungjawab -,- . hehe . kboi :)

abyloyeyaa ~



SAYA SAYANG DYE !

08:10 / 31.12.2011 - Aku ada adek angkat baru :D dye comel . dye lawa . dye cantikk , dye seorang permpuan ;) . hehehe . geramm tengok muke dye . klaw lepakk same2 tgk lahh nty aku cubit2 pipi dye . HAHA . tp tak tahu dahh kapan kami bisa dating bersame . hurmm .

nyh lahh dye . cute , right ? hee :*

loveyousayangg ! mmuaahh3 ! hehe ;)

aku dgn dye dahh cam geng dahh . setiap masalah kami kongsi bersame . hehe . padahal baru bpe minggu kott ktorg kenal . tp aku tak sangka ktorg bole rapat . hahaha . dahh jodoh . org hape tahuu . heee . dye skola kat STK ( skola tinggi kluang ) . SERIUSS ! ktorang tak penah jumpe tp taksangke ktorg bole share2 masalah cam dahh lame kenal :D . seronok layan dye . even happy , even sedihh . hahaha . mcm2 lahh kan perangai dye . butt aku suke . sangatsangat <3

dye susa nak hangoutt pegi banda . soo , aku pun susa nak jumpe dye . urmm ktorg kontek kat FESBUK jelaa kann . tuh jehh yg aku mampu . haihh . nak buad cam nee . dahh mama dye jage dye ketat ketat :( . pape punn yg penting bile rindu jehh ktorang inbox kat fb jehh . heehe . dye yg selalu inbox aku dulu . rajinn betull dye . huhu . tuhh maknenye dye tak lupe aku . terharu nyh :') . hoho

fuhhh ! taksangke aku panjang lebar aku bebel . hahaha

sudahh lahh . aku pun dah penad nak menaip nyhh . dah tak tahu nk taip ape lg pasal adekk kesayangan akuu nyh . hehe . kbai ~

abyloveyaa :)

Tuesday, 6 December 2011

Pandai buda comel tag name aku ! :')

Assalammualaikum ! :)

hary nyh tertiba aku terdapat tag dari Roti Keju a.k.a Faten .
Haihh ~ nak menangis tgk soalan2 dye :'(
oke , first korang kena buat list 11 bende pasal korang .
then jawab soalan aku yang aku bagi tuhh .
pas tuhh korang pulak buad 11 soalan . then tag kat 11 orang yang korang nak :D . selamat mencuba ! <3

11 things about me ! :D

  1. aku suka korek hidung bila orang tak nmpk *peduli hape aku , yg penting hidung aku bersih -oo-
  2. aku gila korea ! k-pop ! tanpa k-pop hidup aku tak bermakna . cehh ! HAHA
  3. paling pantang time aku tengah tido ada orang tepon . memang aku off terus kott phone aku tuhh :) or campak jauh2 phone aku :D sweet kan <3 awww ~
  4. aku pemalas orangnye . time kena paksa buad keje baru aku buad :] *melain kan time aku rajin memang pantas aku selesai kn keje tuhh . teruk kan -.-
  5. hobi aku online fesbuk berjam-jam . sampai ibu dgn ayah aku penat bebel baru aku tutup lappy :D
  6. aku suka kacaw orang ! sampay aku busan kcaw org tuh baru aku blaa :)
  7. aku kaki jalan . setiap hujung mggu jehh aku hangout dgn mbe aku .
  8. tersipu sipu malu bile org puji comel or cantex *taktahu dlm hati bangga nak mampus . HAHA
  9. hoke ! aku gaku tak pandai masak . smpay nenek aku sruh masak pun aku terbodoh kt dapur tgk bahan bahannyer . akq aku yg masak . HAHA
  10. dua kaly excident bawak moto . *err ? dua kaly ke ? -.- bnyk kaly kott :D minah rempit kan
  11. aku nyh jenis memilih pakwe . sbb tuhh smpay sekarang single >< *kalaw bole nak yg hensem jeh . dulik pe aku , yg penting sedap mata aku memandang o.o


     # saked kepale hotak aku pikir pasal diri sendry -..-


  hoke !  sesi soal jawab plaq . paling aku benci :]


           korang pernah kentut kuat-2 depan orang ramai ?
           -pernah kott . lupe >< 


           korang suka colour apa ? dan sebab apa korang pilih colour tuh ?
           -suka kaler MERAH . sebb merah nmpk menyerlah kott . entah lahh . HAHA -..-

           siapa yang korang benci dalam hidup korang ?
           -sape sape jelah yg bajet HOT . aku paling benci kott org cm uhh . lagilagi rozita che wan :|

           apa pendapat korang tentang budak-2 yang nerd and pendiam ?
           -erm entah lahh . ni komen kott :D

           korang rasa korang gedik tak ?
           -gedik ! aku mengaku sbb semua perempuan ada sikap gedik kan :)

           korang rasa kenapa lelaki tak minat Greyson Chance and Justin Bieber ?
           -mayb sebab cemburu Greyson Chance and Justin Bieber terlalu hensem kott . mungkin lahh -,-

           kalau dipaksa makan petai dengan belacan , yang mana korang pilih ? pilih cepat !!
           -belacan ! petai ? err ? smpay mati pun aku tak sanggup kott mkn petai :3

           korang hafal tak nama penuh Perdana Menteri kita yang ke-7 ? nyatakan nama penuhnya .
           -nurfarhana binti halil :D

           list ex-boyfrengg korang . sila sertakan nama .
           -Hafiz
           -Iman
           -Atan
           -Arep
           -Iman ( kaple balek ) :}
           -Arif Asyraf
           -Adan
           -tuhh jehh kott -,-

           antara Aaron Aziz and Justin Bieber , korang minat siapa ? dan mengapa ?
           -tentu lahh AARON AZIZ ! <3 . mengapa ? err ? entah lah . sbb kacak sgt kott :D

           korang minat skuad Harimau Muda ? siapa yang korang paling minat kat dalam team tu ?   nyatakan nama dan mengapa ?
          -minat kat WAN ZAHARUL NIZAM ! tapi dye bukan harimau muda kan :(
          -klaw cm uhh , kt NAZMI FAIZ lahh :) si jantung hati ;) HAHA . sbb muka dye comel .

  hoke ! DONE ! nak bunuh diri jawab soalan Roti keju http://www.facebook.com/profile.php?id=100001116093014 . *fuhhh ~


        GILIRAN KORANG PULAK ! :D

  1. siapa nama boyfren korang ? . hehe
  2. korang suka budak gedik tak ?
  3. kalau ada boy tak hensem /girl tak comel nak kenal dengan korang , korang layan tak ?
  4. apa korang rasa kalau ada orang gila kejar korang ? takut ? gembira ? nyatakan perasaan korang .
  5. siapa yang anda paling sayang kat dunia nyh ?
  6. list kan musuh2 korang ? ;)
  7. Bole bagi alamat ruma ? saje nak simpan :) raye bole datang :D
  8. First DATE dengan pakwe kat mana ? best takk ?
  9. pernah jatuh dalam parit/longkang tak ? apa rase ? :D
  10. bila pertama kali jatuh cinta ? ;)
  11. bole bagi numbo phone ? nak kenal ! :D hikhik
     Settle ! :D jawab taw ! WAJIB ! sebab aku pun terkena -,- . 

     tahniah ! anda terpilih ! 
  selamat menjawab ! maaf ! saya pun terkena :)

Monday, 21 November 2011

Heyy sayang3 kalian ! :D

Ehem ehemm ,, Assalammualaikum ! hehe .

JEJAKA IDAMAN SAYA ! ;)




                     WAN ZAHARUL NIZAM ! <3 


01:34 / 22.11.2011 - hoke ! musim bola kan ? so , tape kan aku curi pic nyh . HAHA . hensem gila la kan WAN nyh ? minat sangat tengok muka dye <3 <3 . *body dye pun staff . hehe . teringin pakwe / suami cm dye . haih ~ untung la kan kalaw dapat husband cam dye :'( . berangan je kau nyh aby . haihh . sedar lah -_- apepunCANNOT ! HAHA . 

Hope lah kan suatu ary nty aku dapat boy mcm WAN ZAHARUL NIZAM nyh . AMIN !! :D

- Abyloveyaa ~
Assalammualaikum ~
  Waalaikummusalam :) 


04:29 pm / 21.11.2011 - kejutan dari Muhd Farouq , adq aku tuh call aku . then tnye nk dengar dye nyanyi tak ? hish ! sape tanak arn ? aku cepat2 dengan semanagt say NAK3 ! hehehe :D . dengan semangat aku pasang telinga betul2 nk dengar suara dye . huhu . then dye nyanyi lagu PERMAISURI ( DATA ) . *mak ai ! cair hati akak sayang dengar suara adek ;) . seriusly ! sedap sangatsangatsangat ! terubat RINDU akq kat adek . tengss taw sayangg ! <3 malam nyh dye nak call lagi *tak sabar nyh . hehe .

Gembira sangatsangat akak ! :D

Thursday, 27 October 2011

Carrom !

tuhh la game yg paling hangat kat ruma aku . HAHA
setiap petang budak2 serbu ruma aku semata mata nk maen bende uh , apetah yg bestt sgt maen bende uh . heeee :D
malas uh nak maen bende tuh , aku asyik kalah jeh ! Haish ~ #SakedHatiYangTeramatLahDer! :p
Btw , memang happening gila lah layan kepala kakak2 n adek2 aku maen carrom . asyik masuk lubang jek kan . tetension gila kott ! HAHAHA ><

Friday, 21 October 2011

Kawan ! :D


 that my friend . MUHAMAD SHAHDAN BIN SHAHRUDIN . tola name dye . heee . yg atas uh dye dgn adek dye . nme adek dye NABILAH . cantex kan adq dye ? comel jehh . hee . da lame juga aku ta kontek adan uh . erm tanak gngu kott . nk spm kan . tapi rindu uh ada . HAHA . apeapelar ~ dye skola kt SMK Taman Kluang Barat . penah dua kaly dtg ruma dye . time raye . family dye not bad . peramah abes ! hehehe . k lah , ta tahu da nk story pe pasal dye . hehe . kbai ~